Douche

Het douchen in een zorg vragende omgeving is een dagdagelijkse activiteit en behoeft de nodige aandacht voor zowel de zorgvrager als de zorgverlener. Het creëren van een veilige, comfortabele en waardige douche omgeving is essentieel voor de belevenis van de zorgvrager zowel binnen een assistentiewoning als binnen een ziekenhuis, een woonzorgcentrum, psychiatrische en een medisch pedagogische zorginstelling. Door de keuze van de juiste materialen en de juiste opstelling blijft het douchen een fijn gebeuren. Zorgverleners hebben het recht om deze dagelijkse taak te kunnen uitvoeren op een ergonomisch verantwoorde en respectvolle manier. Onze producten en concepten dragen bij tot het beperken van de lichamelijke statische belasting en het ervaren van een aangenaam één op één was moment.

De modulaire douchedeur

De modulaire douchedeur , geproduceerd op maat van de klant, is ontworpen om zelfs binnen de kleinste doucheruimtes een optimale toegankelijkheid voor zowel zorgvrager als zorgverlener te garanderen.

De panelen zijn vervaardigd uit kunststof . Acrylaat kunststof is licht , slagvast en eenvoudig te vervormen in vergelijking met standaard glazen panelen .
De afrondingen van de panelen en de hoge impactbestendigheid waarborgen de veiligheid van de minder mobiele gebruiker.

Vanuit het standpunt van hygiëne is geopteerd voor een zwevende ophanging en een strip loze afwerking. Opeenhoping van bacteriën en vuil worden voorkomen. Het dagelijks onderhoud wordt tot een minimale inspanning herleid.

De douchedeuren kunnen 180° worden opengedraaid en creëren een maximale en veilige toegang voor de rolstoelpatiënten.
Bij niet gebruik kunnen de douchedeuren naar binnen worden geklapt en is er meer bewegingsruimte binnen de sanitaire cel.

De modulaire douchedeuren zijn beschikbaar in één volledig paneel, twee halve panelen of één half paneel. Alle combinaties zijn mogelijk in functie van de beschikbare ruimte en de noden van de zorgomgeving.

Douchebrancards

De verschillende types douchebrancards van GK Georg Kramer Medizin Mechanik zijn een uitstekend hulpmiddel voor het douchen van de bedlegerige zorgvrager. De zorgvrager kan zonder extra tilbewegingen van het bed naar de douche worden gebracht. De douchewagens zijn aan beide zijdes bedienbaar en zijn standaard voorzien van een hoofdkussen.

Hebt u nog vragen?