Hygenex biologisch afbreekbare hygiëne doekjes

De hygiëne doekjes zijn voordelig in gebruik en verkleinen het risico op kruisbesmetting. De doekjes zijn van 100% organische materialen geproduceerd, 100% biologisch afbreekbaar en composteerbaar. Dit maakt dat de doekjes niet alleen verwijderd kunnen worden in de standaard afvalstroom, maar ook in het toilet, een stortbak of een verpulveraar zonder risico’s op verstopping van toilet of riolering systemen.

Eigenschappen

De hygiëne doekjes zijn geschikt voor opper-vlakte- en lichaamsreiniging in de zorg. Handen, het gelaat en intieme delen kunnen met de doekjes worden schoongemaakt en ontsmet. De doekjes zijn eveneens te gebruiken voor huidverzorging.

 

Droge doekjes:

  • Reiniging van alle oppervlakte en de huid.
  • Zacht en absorberend als ze droog zijn en stevig als ze nat zijn.
  • Zeer goed inzetbaar in combinatie met schoonmaakmiddelen, desinfecterende middelen en huidreinigingsproducten.

 

Natte doekjes:

  • Reiniging van de handen, het gelaat en het gehele lichaam.
  • Gemaakt van natuurlijke ingrediënten en geschikt voor ieder huidtype.
  • Kalmeert, verzacht, conditioneert en hydrateert de huid.
  • Bevat geen alcohol, vet, zeep of lanoline.

Preventie

Risico’s op infecties, multiresistente schimmels en virussen worden een steeds groter probleem binnen de zorg. Aandacht voor hygiëne rondom de stoelgang, patiënt verzorging en de omgeving van de patiënten is belangrijker geworden dan ooit tevoren.

 

Met name voor ouderen en mensen met een verzwakte weerstand is dit belang extra groot. Speciaal voor dit doel heeft Hygenetec twee soorten hygiëne doekjes in het assortiment. Het betreft natte- en droge doekjes en zijn beide 100% biologisch afbreekbaar. Dit maakt de doekjes extra fijn in het kader van milieu verantwoord ondernemen. De natte doekjes kunnen, tevens in combinatie met de droge doekjes gebruikt worden voor reiniging en verzorging van lichaam, handen en het gelaat.
De droge doekjes zijn bovendien voor multifunctioneel gebruik inzetbaar zoals bijvoorbeeld oppervlakte reiniging in combinatie met reinigingsvloeistoffen en desinfecterende sprays.